Schoolbesturen in het basisonderwijs zijn er in soorten en maten. Wat zij gemeen hebben, is dat elk schoolbestuur te maken heeft met financiële en personele administratie. In Noord-Brabant, Gelderland en Limburg kozen zeven schoolbesturen ervoor om deze werkzaamheden centraal uit te voeren. Hiervoor is in 2013 de Mosagroep opgericht. Mosagroep is een shared service center. Wij verwerken de administratie voor ongeveer 2200 leerkrachten die werkzaam zijn op 112 scholen.

Het vanuit een centraal punt uitvoeren van de financiële en personele administratie is efficiënt en bespaart de schoolbesturen kosten. Onze medewerkers zijn opgeleid voor hun specifieke aandachtsgebied en zorgen dat ze up to date blijven als het gaat om vakinhoudelijke kennis, waaronder veel wet- en regelgeving.

“Mosagroep verwerkt de administratie van ongeveer 2200 leerkrachten die werkzaam zijn op 112 scholen”

Het bestuur van de Mosagroep wordt gevormd door voorzitter Monique Donders, bestuurder Optimus Onderwijs en bestuurslid Marthijn Manders, directeur-bestuurder Stichting Primair. De dagelijkse leiding is in handen van directeur Berry Reijnen.    

De collega’s van Mosagroep zijn ieder aanspreekpunt voor één of meerdere schoolbesturen. Collega’s van besturen en van Mosagroep kennen elkaar. Zo blijven stichtingen, leerkrachten en Mosagroep wederzijds goed op de hoogte van wat er speelt. Wanneer er wijzigingen zijn in de wetgeving rondom bijvoorbeeld pensioen of CAO, dan informeren wij alle medewerkers van alle besturen. De informatie is ook op deze website terug te lezen.

Heb je vragen over regelingen of jouw persoonlijke situatie, neem dan contact met ons op.